Şubat 13th, 2017

2017-2018 Farabi Öğrenci Değişim Programı Güz ve Güz+Bahar Dönemi Başvuruları 1 Mart Çarşamba 2017 – 15 Mart Çarşamba 2017, tarihleri arasında 09:00-16:00 saat aralığında yapılacaktır.

Programa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak Farabi Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

1- 2 Adet Farabi Aday Öğrenci Başvuru Formu

2- 2 Adet Öğrenci Not Bildirim Belgesi (Transkript)

3- 2 Adet Kimlik Fotokopisi

4- SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge) (Sosyal Güvenlik Kurumundan Temin Edilecek)

Anlaşmalı olduğumuz Üniversiteler  sayfamızda bulunmaktadır.

Üniversitemizden ekli listede ki üniversiteleri tercih edip kabul edilen öğrencilere 8 ay boyunca aylık 600 TL burs verilecektir. İlgili üniversitelere ulaşmak için tıklayınız.

İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Anadolu Üniversiteleri online başvuru kabul etmektedir. Bu üniversitelere değişim yapmak isteyen öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sayfalarından online başvuru yaparak başvuru çıktılarını üniversitemiz farabi ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Değişime katılmak isteyen öğrenciler gitmek istediğiniz üniversitelerin Farabi web sayfalarını mutlaka ziyaret ediniz.

Gerekli formlar Cumhuriyet Üniversitesi Farabi Değişim Programı web sayfası belgeler bölümünde mevcuttur.

NOT: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul edilmeyecektir.

Öğrenci Değişimi Başvuru Kriterleri

1. Öğrencinin yüksek eğitim programlarında kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

2. Lisans öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 53,33/100 (4’lük sistemde 2)olması,

3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 65/100 (4’lük sistemde 2.5) olması,

4.Lisans programlarının birinci sınıfı tamamlamış olmak, Yüksek lisans ve doktora programlarının ilk yarı tamamlamış olmak.

Son başvuru 15 Mart 2017 tarihinde saat 16:00′da son bulacaktır.

Not: Etkin başvuru ortamının sağlanması için belirtilen saat ve tarih aralıklarına uyulması önemle rica olunur. Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Farabi Kurum Koordinatörlüğü

Enstitüler Binası Kat:2