Şubat 13th, 2018

2018-2019 Farabi Öğrenci Değişim Programı Güz ve Güz+Bahar Dönemi Başvuruları 1 Mart Perşembe 2018 – 15 Mart Perşembe 2018, tarihleri arasında 09:00-16:00 saat aralığında yapılacaktır.

Programa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak Farabi Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

1- 2 Adet Farabi Aday Öğrenci Başvuru Formu

2- 2 Adet Öğrenci Not Bildirim Belgesi (Transkript)

3- 2 Adet Kimlik Fotokopisi

4- SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge) (Sosyal Güvenlik Kurumundan Temin Edilecek)

Anlaşmalı olduğumuz Üniversiteler  sayfamızda bulunmaktadır.

Üniversitemizden ekli listede ki üniversiteleri tercih edip kabul edilen öğrencilere 8 ay boyunca aylık 700 TL burs verilecektir.

ÜNİVERSİTE LİSTESİ
1 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AĞRI
2 ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ARDAHAN
3 BATMAN ÜNİVERSİTESİ BATMAN
4 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT
5 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BİNGÖL
6 BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİTLİS
7 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN
8 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞHANE
9 HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ HAKKARİ
10 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR
11 MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN
12 MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ
13 MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUŞ
14 SİİRT ÜNİVERSİTESİ SİİRT
15 ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ŞIRNAK

Diğer Üniversiteleri tercih eden öğrencilere ise 4 ay boyunca 500TL karşılıksız Farabi Bursu verilecektir.

İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Anadolu Üniversiteleri online başvuru kabul etmektedir. Bu üniversitelere değişim yapmak isteyen öğrencilerin ilgili üniversitelerin web sayfalarından online başvuru yaparak başvuru çıktılarını üniversitemiz farabi ofisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Değişime katılmak isteyen öğrenciler gitmek istediğiniz üniversitelerin Farabi web sayfalarını mutlaka ziyaret ediniz.

Gerekli formlar Cumhuriyet Üniversitesi Farabi Değişim Programı web sayfası belgeler bölümünde mevcuttur.

NOT: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır. Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul edilmeyecektir.

Öğrenci Değişimi Başvuru Kriterleri

1. Öğrencinin yüksek eğitim programlarında kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

2. Lisans öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 53,33/100 (4’lük sistemde 2)olması,

3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az 65/100 (4’lük sistemde 2.5) olması,

4.Lisans programlarının birinci sınıfı tamamlamış olmak, Yüksek lisans ve doktora programlarının ilk yarı tamamlamış olmak.

Son başvuru 15 Mart 2018 tarihinde saat 16:00′da son bulacaktır.

Not: Etkin başvuru ortamının sağlanması için belirtilen saat ve tarih aralıklarına uyulması önemle rica olunur. Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Farabi Kurum Koordinatörlüğü

Uluslararası İlişkiler Birimi

Eski Kütüphane Binası Kat:1

Tel: 0346 219 10 10 / 2669